Saturday, October 1, 2011

Idea #2

Hey hey everybody.

This time I'll be sharing something. On what? Look down buddy.

HOW DO YOU IMPROVE YOUR ENGLISH

Yeap. :D

Everybody, I mean EVERYBODY wishes to have a good command of English.

Guess what? 

I have plenty ways to improve that. XD

Read carefully. :b

1.   READ

Iqra'
  
 Yes, reading. Reading is the essential of learning. From reading, you can almost learn anything! That is why by reading you can improve English. :)


2.   SPEAK

Practice with your peers, friends, family, teachers, weirdos. It's kinda practical after you have learnt by reading.

Speak up!


Just one thing, Please, oh please.


DO NOT BE SHY!!!! X(


Remember, from mistakes we can learn to improve ourselves. :)



3.   WATCH


Cartoons, movies, dramas. Or even boring documentaries, are great indirect English teachers. For example, for simple English for easier understanding, you could watch this show.


Barney and Friends!!!! XD


ROTFLOL X)))


But if you want some strong English with some sprinkles of fun and happiness, XD you might want to try watch this show. :)


How I Met Your Mother Series

4.   PLAY

Duhh. What are ye talkin' aboot? (dwarven language)

YES!! I'm talking about gaming experience! As you can see, gaming too teach us good English. But, be careful though. If you are not careful enough, you may end up learning the wrong knowledge. Lookie here.

Okay. The meaning of the word 'parish'.

Searching for the meaning...

lol



But, look on the bright side! You can improve your grammar really well here. Check it.



RIght? :)

So that's it! Of course these are only based on my opinion. If yo are willing to give it a try, good luck to ya! :D

Well then. I bid ye farewell. Toodles. *winks*

Thursday, September 29, 2011

Gooood. :)

"Tunjukkan tanda good jika anda rasa bagus."



Itu lah kata-kata yang dipetik dari Ithnin Yahya. Eh? Sape tu? Ehehe. Memang takde pon. Kalau you guys baca novel karya Dr. H.M. Tuah tau la kut.

What I'm trying to say is, baru-baru ni aku sangat rajin tunjuk tanda 'good' tu.

Malas nak cakap sebenarnya. Tunjukkan tanda tu. Kita tunjukkan kat orang yang kita paham apa yang orang cuba sampaikan.

:D

Now cuti 4 bulan. Woah. 0_o *sdg tunjuk tanda good* Nak keje. Beli motor. Ahhh~~~

Ntah sempat ke tak. =_='

That's ok. Sempat nye. XD Tapii... takde kawan lak. *lemah semangat*

Saturday, August 6, 2011

Bulan Puasa

As'salam. Salam sejahtera dan hebat sekali.

Dah masuk hari ke-3 kita berpuasa.

Kini saya bekerja part time kat kedai makan. Pergh. Penat gile.

Tapi berbaloi la. Saya sangat puas hati dengan perbuatan murni aku ni. Dulu time kecik-kecik, saya selalu tengok peniaga di bazar ramadhan.

Sungguh tidak ku sangka, kerja mereka amat memenatkan. Lagi-lagi kalau hasil jualan kita kurang memberangsangkan.

Kita kalau nak berniaga, tak boleh nak paksa orang membeli produk kita. Pelanggan akan tertarik jika aspek-aspek kreativiti diselitkan di dalam perniagaan kita.

Seperti kedai makan yang dikendalikan family business, modal tidak banyak tetapi nilai-nilai kreativiti itu ada. Pelanggan pun tertarik kan?

Berbalik pada bulan ramadhan tadi, saya teringat masa dulu sewaktu membantu ayah menyiapkan makanan untuk berbuka. Buat kebab time tu. Sedang potong daging atas belanga, secebis daging melompat tepi stove. "Eh, bazir ni." Aku pun terus ngap. Erk. Puasa time tu.

Jadi. Apa yang saya nak sampaikan ialah bulan ramadhan ini banyak dugaannya. Kesabaran adalah kuncinya. InsyaAllah, rezeki menanti kita di balik hari.

Thursday, July 21, 2011

Saturday, July 2, 2011

Mimpi Buruk Nan Indah

Baru-baru ni, aku baru sahaja menghabiskan dua buah buku karya H.M. Tuah berjudul, 'Original' dan 'Inikah Cinta' di mana kedua-dua buah novel ini ceritanya bersambung-sambung. Kata lain, sequel lah.

Pada bahagian index, di situ dinyatakan tentang mimpi. 

Dream~~~
From wikipedia

Dreams are successions of images, ideas, emotions and sensations occurring involuntarily in the mind during certain stages of sleep.


Seperti yang dinyatakan di atas, di bahagian index novel tersebut menyatakan bahwa terdapat :


 3 jenis mimpi 




Antaranya ialah : -

  • Peristiwa Yang Menggembirakan
Awww.....
Biasa lah. Masa tidur kita dibuai mimpi yang indah. Asal bangkit dari tidur je, tersengih-sengih bila terkenang kembali mimpi semalam. Kadang-kadang ada orang cemuih lihat kita. Rasa macam nak bagi penampor sebijik. :b


  • Mimpi yang batil atau permainan syaitan
Mimpi sedemikian berlaku di mana kita mimpi buruk. Atau sesuatu yang lok'laq. Asal bangkit dari tidur je, kita bukannya ingat sangat storyline mimpi tadi. Antara contoh-contoh yang berlaku apabila kebangkitan segera dari tidur ialah : 

Berpeluh-peluh

Titisan air mata berguguran ke bumi


So, kalau tak mau macam tu. Sebelum tidur, bacalah doa sebelum tidur, basuh kaki. :)



  • Keinginan Nafsu



:b
Ini berlaku dimana benda yang dilakukan sebelum tidur muncul di alam mimpi. Benda yang dibuat sebelum tidur/tertidur mempengaruhi fikiran untuk menjelma semasa tidur. 

Saturday, June 4, 2011

Kelemumur Buat Sakit Hati

Pada suatu pagi yang indah, anda dikejutkan oleh sinaran matahari yang lembut. Dengan senyuman mengukir bibir anda membetulkan posisi anda di katil double decker anda.

Tunggu jap.

Apa benda putih yang jatuh dari langit tu?

SNOW!? SALJI!? Kat Malaysia!?

Pergh! Seronok gile!

Fikir anda. Bangkit dari katil anda lihat roomie anda sedang menggaru-garu kepalanya.

...

Kelemumur! Geli siot!!


Definition of Dandruff

Dandruff is the shedding of dead skin cells from the scalp (not to be confused with a dry scalp). Dandruff is sometimes caused by frequent exposure to extreme heat and cold. As it is normal for skin cells to die and flake off, a small amount of flaking is normal and common; about 487,000 cells/cm2 get released normally after detergent treatment.Some people, however, either chronically or as a result of certain triggers, experience an unusually large amount of flaking, up to 800,000/cm2, which can also be accompanied by redness and irritation. Most cases of dandruff can be easily treated with specialized shampoos.


Yep. 


Basically, kulit kepala gatal-gatal.Dandruff lah tu.


Biasa nya dandruff kena pada kulit yang kering. Tapi oily scalp pun juga assist dalam percambahan dandruff.


Pergi keluar date.


Awek nampak kelemumur.


LOL


Tapi kalau yang paling teruk pon. Dandruff kat telinga.


Yep.


Telinga. Ada. Dandruff.


Kat celah-celah bahagian telinga ada flaky stuff. Dandruff ah tu.


Macam mana nak solve? Huhu


Okeyh.


5 Steps.


1.   Eat a healthy, balanced diet
Yes. Healthy diet wards off those flaky white stuffs on your head. Get plenty of food containing vitamins. Research suggests that dandruff is at least in part caused by a fungus that thrives in yeasty, fatty, sugary environments. Though this does not necessarily directly affect the conditions of your skin, your overall health will help with how your body responds to the fungus causing the dandruff.


2.   Don't worry, be happy
Similar to zits and pimple, stress is related to these phenomenon. Just relax.


3.   Limit your use of hair styling products.
Over-usage of hair styling products like mousse, hair-gel and hairspray promotes to dandruff to some people. It wouldn't hurt to minimize the usage. Ain't it?


4.   Wash your hair regularly
As I said earlier, oily scalp got dandruff meh? Yep. Wash regularly la. Massage your scalp a bit. Wash off the oil and dandruff flakes.


5.   Use a shampoo designed to treat dandruff
If there are still dandruffs after some thorough hair washing, you need something stronger shampoo. Buy a shampoo used to treat dandruff. Usually they are available at pharmacies. Follow instructions carefully.




Good luck! XD

Tuesday, May 31, 2011

Obses Itu Jangan

Apa obes?! Kau kata aku obes?

Ngeng. Baca la betul-betul paan.

OBSES

Dari Wikipedia.

Kegilaan, ialah tanda seseorang itu obses. Terma ini digunakan pada orang yang terlalu meminati sesuatu objek atau perbuatan.


Yep. Itu tahap tertinggi dalam obses. Gila. Kalau terlalu obses terhadap wanita. Means tergila-gilakan wanita. Orang yang terlalu obses terhadap wanita ni sanggup lakukan APA SAHAJA demi memuaskan diri si pelaku itu.

Tengok tak muzik video lagu baru Shahir?

Lagu Shahir - Luar Biasa [layan gak lagu nye..] :)

Dalam lakonan Syahir tu, die lakonkan sebagai watak yang terlalu obseskan wanita idaman nya yang dia sendiri tak dapat.

Dalam fikirannya, "Kalau aku tak dapat kau, baik sorang pon tak dapat!" Tu yang dia sanggup bunuh wanita tersebut.

Kadang-kadang, kita tak tahu pun kesukaan kita, yang selalu kita puja-puja, yang kita sayangi. Mampu berubah menjadi obsession.

Jadi hati-hati la eh? Sayang itu bole. Berkasih itu pun tiada salahnya. Tapi kita perlu, tidak, mesti pastikan perasaan kita itu masih boleh dikawal.

Pernah ada sahabat memberi hujah, 
"Jangan biarkan perasaan mengawal kita, sebaliknya kita yang mengawal perasaan itu. Sesungguhnya, jika perasaan mengawal kita, anda akan hanyut."

Good luck semua! X)





Monday, May 23, 2011

Financial Independence

Hey-o peeps!

This morning I teman my bestie go to job interview.

APAC COMMUNICATION

I think that's the name of the company.

She leaves me after I wished her good luck.

Sampai-sampai je ya Allah. Panas nak mampos!

Ada air cond. Tapi tak on. Takkan aku nak suruh the employees nak on kan.

Segan kot.

S'okay. It's cool. There's a man suddenly appear and say, "Hello. Please, help yourself with the drinks."

Itz okay dude. Mak bestie aku da bagi air tadi. Kenyang dah.

Moments later, the same guy kind heartedly switch on the air-cond~ Oh, god bless you mister. XD

After feeling fresh with my sweat all dried up, my eye caught something interesting.

A book made by the HSBC Bank.

It is about 'Financial Independence'.

What!?

Financial Independence!? WTH!?

Izit the same as Malaysian Independence?

Haha. No.

Okay.

First and foremost, Financial Independence is not to be mistaken with us having high income. It is basically, about spend less than you make.


There are 4 points that should be taken consider.

1.    Set Goals


Yep. Set your goals. Short term goals and long term goals.

Short term goals are the basics like saving deposits, pay off credit card bills which will support the long term goals.

The long term goals are buying a house and/or saving up money for early retirement.

Like me [a student], if i were to buy a motorbike Yamaha LC (long term),

Nice.. This is what I want..
I have to settle my PTPTN debt first (short term).


2.    Keep Wealth Flow


One word. Investment.

By investing your money, your future is confirmed.

In addition, writing a Will can help to channel your wealth to your family.


3.   Security by Insurance.


Ehem.

There are two types of insurance; whole life insurance and endowment insurance.

    -  Whole life insurance : money accumulated of fixed payment and will receive pay after the issuer's death.
    -  Endowment insurance : money accumulated  of fixed payment and will receive pay after the issuer's death, or the maturity of the insurance, or whichever comes first.

Aku baru belajar bende ni sem lepas. LOL

By having an insurance for you and your family, you have the protection from any losses

Plus, bestie aku pun penah cakap yang aku perlu dan mesti dapatkan insurans. Memang tak dapat nak dinafikan.

4.   Building nest egg for children

Teach. Child. To. Save.

Yes. Teach personal finance at young age. 

How? Simple. Train children to save a percentage of money earned by gifts and part time work. Invest those.

InsyaAllah, no sweat and tears shed when they start college.

Also, taking up insurance police that builds up cash value when the child is very young is a good start.


CONCLUSION?

Aiya. Take small steps every day loh.

Because rome was not build in a day, neither did Malaysia gain independence overnight.

Set goal, know what you want, work towards it.

=)



Sunday, May 22, 2011

Whack-a-rat

Yep.

This morning I had a this one bizarre dream.

There this one time, there's this mysterious company offers me a free humongous, spacious and nice bungalow.

On One Condition......

Between intervals of time, I had to eliminate a huge number of rats that creep all over the bungalow.

Yes.

I HAD TO WHACK RATS BY ANY MEANS.


(I think that company did it)  

Because before the second wave comes [this is similar to Plants vs Zombie eh?], I saw a lorry like a cement mixer lorry dumping off loads of rats.

Well, its go time. POW! PEK! SPLAT! KA-THONK! 

It's a good thing that they don't smell. 

LOL 

Friday, May 20, 2011

Tip #1

Hey peeps! Among y'all, mesti korang main patapon.

Btol tak? Ape? Patapon tu pebende?

Ni ha..
Patapon

Patapon (パタポン) is a video game published for the PSP combining gameplay features of rhythm game. The game is presented in a cartoonish,  two-dimensional environment designed by Rolito, and features the player acting as a deity who commands an army of caricatured miniature tribal creatures by beating traditional talking drums. The game was developed by Pyramid and produced by Japan Studios.


Ni dari Wikipedia.

Main game ni senang je. Directional button langsung tak pakai. Pakai time nk scroll untuk inventories, army,

Cume pakai button CIRCLE, TRIANGLE, SQUARE, X.

PATA PATA PATA PON : March Song
PON PON PATA PON : Attack Song
CHAKA CHAKA PATA PON : Defense Song
DON DON DON DON DON : Miracle Song
PON PATA PON PATA : Retreat Song
PON PON CHAKA CHAKA : Charge Song




Lawan Mammoth
Lawan Mochichichi

Having troubles with keeping up with continuous combos for fever mode?

LOL

Chillax. Here's how.

1.   After chanting any one the song, lessay 'PON PON PATA PON' (march song) try repeating the rhythm in your heart. Could repair your timing. =)
2.   Do you notice that at the sides of the screen, there is a white box / yellowish red box blinking? Well, everytime that box blinks, that is when you are supposed to press the button! Possibly can maintain fever mode from the start until your mission ends.

video
Patapon 2 is better than Patapon because of its easy perfect rhythms.



Wednesday, May 18, 2011

Finally..

Tiap seorang ada wishlist.

Aku pon ada.

Tapi tiap tahun mesti berubah.

Tapi sekarang aku da ada....

GITAR!

Rocket Semi-Acoustic Guitar

What I have to do is I have to learn the ABCs of guitar lessons. =D

Tuesday, May 10, 2011

Antara yang terbaik~

Thanks to my lovely Auntie Debam (not her real name), I was given the opportunity to use various types male perfumes. 

What? Eau de toilette? Eau de parfum?

WT HECK!???

Lemme explain.

Eau de toilette (toilet water in french) are commonly found in men's perfume. They have weak concentrate of perfume in it. 

Eau de parfum (perfume water in french) are commonly found in women's perfume. They have stronger concentrate than eau de toilette. They last longer than eau de toilette. Yes. That is why women's perfume last longer than men. 

Well, since I love smelling.

My keenness in smelling improves drastically.

Here, I wanna share with you guys the perfumes that smell the best. :)

1. CK Be

My current perfume

2. CK One

 3. Ultravioletman Colours Of Summer



These are the top three perfumes that I love. =)



Wait! There's one more!

4. Polo Black


Nice smell. My bestie like it too. =)

Friday, May 6, 2011

Rumah Kamil

Penah skali time kechik-kechik dulu aku slalu naik skuter aku lepak umah member aku.

Yup this kind of scooter. It was really hot back then.


Anyways, petang-petang aku bosan. Aku merayau naik skuter. Pegy rumah member aku kat kawasan rumah-rumah flat berdekatan dengan LRT Pandan Indah.

Aku sanggup naik rumah dia, masuk tak ketuk pintu, salam pun takde, tetiba datang camtu and blah camtu je.

YA ALLAH.

Sorry Kamil.

Aku tak pun tak tahu apa la yang aku buat dulu.

Wednesday, April 27, 2011

Jawapan?

Hey guys.

Aku  ni seorang yang jujur. Maybe terlalu jujur.

Some people even marah aku sebab aku terlalu jujur.

Arini aku nak jujur on something.

KENAPA AKU NAK COUPLE?

HAHA 

Kenapa ek? Tiap orang ada reason mereka sendiri.

I got my own.

Sebab nye :

1.     Attention
        Yes. Aku memang suka perhatian dari orang. Hidup aku sebagai pelajar kat UiTM and as a loner untuk  
         satu semester memang seksa teramat. Memang ada gak member kat dalam. Pompuan. Tapi. Dia awek 
         orang kot. Member aku lagi. Takkan nak ganggu line lak en? Wawawawa. Kidding. Life as a loner is 
         indeed devastating. 

2.     Support
        Tiap manusia ada masalah dunia sendiri. Kita, sebagai manusia tak lari dari membuat kesilapan, dibuat 
         kesilapan atau terbuat kesilapan. Kompem. Aku ada kesilapan en? Jadi nye, partner aku tu boleh la 
         support aku dari segi moral support by giving advices, consult us, sharing infos and experiences. In 
         return, I myself can return back the favor by giving back apa yang aku telah terima dahulu atau apa yang 
         aku ada.

3.      Love and Affection
         Blablablablablabla. OBVIOUS EN!





CONCLUSION?

Perasaan aku membuak-buak mahukan itu. Tapi. Tuhan suruh aku bersabar tentang ni. Lagipun, aku masih muda. Banyak lagi perkara aku ley buat. Kan?

Enjoy dulu beb! XD

Thursday, April 14, 2011

Bodoh #3

And we are number?

3!!

Korang tau pensel? Ada dua jenis en? Of course la..


Mechanical pencil leads

Percaya tak aku makan bende-bende ni?



Pensel kayu cat merah

And percaya tak aku penah skali kikis cat-cat merah kat pensel ni guna gigi aku?

Pelik je en? Tapi bebeno belake..

Sunday, April 10, 2011

Bodoh #2

Ini berlaku masa aku jadi quarter-master time skolah dulu.

Form 3 rasanye.

Quarter-master tu ape? MM.

Aku pon tatau. Apa yang aku buat, angkat flag, angkut kotak botol air mineral etc.

Yeah. Kat stadium.

The best part is, ada kawan chinese aku. PBSM.

Diorang duduk kat bench. Ready to be taken a picture.

Kah Yan tnye, "Farhan, can you take OUR picture?"

Aritu aku tak korek tinge ke hape.

Aku pegy duduk ngan diorg.

Then, diorg boo aku. Sbb aku yang patut mengambil gambar.

Malu siot. X(

Tuesday, March 29, 2011

Bodoh #1

Kalau kawan-kawan nak tau, saya dulu time kechik-kechik memang ada kat zaman bodoh.

atau pon

ZAMAN JAHILIAH KU.

Sad rite? =(

I was a kid that time. Full of curiosity.

So, one day when i was ironing my school uniform.

Saya iron baju slalu main spray-spray kat seterika tu. So, I was wondering.

"Hey, apa jadi kalau kite try air liur kat seterika,"

PSSSSSSHHHHHHHHH.........

Ya Allah. Bau busuk!!!! Bau saliva kan. Bende bodoh dibuatnye. =.='


Hari Hujan Sekat-sekat

As'salam.

Hey - ho. X)

Lama tak blog. Rindu lak.

Ah. Ini penah berlaku satu hari tu.

Time tu. Aku nak pergi kelas pagi. Cuaca agak mendung pagi tu. Sebab panahan cahaya matahari tade pun pagi tu.

Aku nak pakai kasut. So letak kaki kat luar.

Meletak kaki kat lantai luar rumah.


Tetiba hujan lebat pulak!

OMG. Bantut hasrat aku nak ke kelas. Huhu Masuk la ke rumah.

Angkat kaki masuk dalam rumah,

Mengangkat kaki masuk ke rumah


Tetiba hujan berenti. What the...? Okay tak kesah la. Kuar blik.


Hujan blik. 


Hujan benti. Erh. Third time attempt nk pkai kasut huja n tak benti da.

Nak buat ape? TIDO! haha

Friday, March 11, 2011

Ironi Zaman Sekarang

Hey. Hey.

Ini interesting. Tadi saya baca blog sahabat saya di:

CKB

Basically, blog dia menyatakan kesedihan wanita kerana ditinggalkan lelaki yang bersikap curang, tidak setia, dan seterusnya.

Wanita-wanita, mesti sedih kan jika diperlakukan sebegitu? Jika begitu, kaum-kaum hawa memang memahami kaumnya yang dianiaya sedemikian.

Tapi tahukah kaum adam juga ada yang dianiaya sedimikian jua? Saya bukanlah hendak memperkatakan kaum hawa itu tidak baik. Cuma apa yang saya kata ini benar.

Benda yang berlaku sama tapi perempuan yang memperlakukan terhadap lelaki.

Ironi kehidupan.

Long Become The Short

Err.. Where am I you say? Arau la. Araustalia, Perthlis.

Cewah. Nama nak gempak. LOL

OK. Aku ada ambik subject OM (Operational Management). Kebetulan pula, this subject offers a trip to a factory! OMG. Dah 6 semesters duduk terperuk kat sini tak pernah lagi pergi class trips.

And mula-mula nak pegy KL for this class trip! Whenever dgr word KL, ni yang muncul kat kepala  hotak aku.

 ada kat padang depan umah aku. Teringat time kecik2 dlu slalu main.

bukan rumah aku..tp rumah lebih kurang cmin la design nye..


lontong goreng mom masak

entertainment

and of course, online!

But.. a few week ago, ketua program kata, "Any trips to KL is a no no. We want to save budget. Instead, why don't you all go and play at Penang."
Well. Dia tak kata gitu la. Tapi idea yang nk disampaikan ialah trip ke KL sume cancelled.

So.

Ke Penang lah kite. Lama gak tak pegy Penang.

A'an, it's go time.

Monday, January 24, 2011

Idea #1

Hey y'all!

Wassup? Been okay? Sakit kepala? Rest la. Tidur petang.

Buku lali bengkak? Pakai minyak panas. Vicks pon bole la! X)

Okay. Listen.

Have you guys heard of the 'pertalian 10 minit' challenge?

Yeah.

It's easy. All you have to do is pick up your phone and find a contact number. Say..... I dunno. Anje maybe? Sbb penah dgr someone cite nenek die panggil begitu. Hee~

OK. Everything's set? Call la~~!

But your time limit is only 10 minutes.

ADVANTAGES

  • you get to save time, money
  • your friends tak bising2 or kacau time call
  • you can lepaskan rindu or whatsoever

DISADVANTAGES 


  • 10 mins to some parties may feel insufficient
  • rindu tak sempat nk diluahkan sepenuhnya


Aww.. It's not that bad.. Because the advantages exceeds the disadvantages! Weighs down the disadvantages down the drain .. Haha

Well. What are you waiting for? Try it!

Buzz out!

Thursday, January 20, 2011

Himym? WTF?

Bored? Not having fun? I know this.

You guys longed to burst to tears of laughing.

Well, fear not, cause I've remedy for y'all.

Have you heard of HIMYM?

Okay, okay. It's actually a comedy drama. 'How I Met Your Mother'.


From left : Barney Stinson (Neil Patrick Harris), Robin Scherbatsky (Cobie Smulders), Ted Mosby (Josh Radnor), Lily Aldrin (Alyson Hannigan), Marshall Eriksen (Jason Segel)


It's a great show. It's a great show.


Saturday, January 1, 2011

Kelemahan...

Hey, y'all! What's up? Mestilah baik-baik belaka kan? Dah tahun baru da! 2011!

 Plus, Malaysia menang selepas 14 tahun kemenangan nya yang terakhir! Terus Malaysia bikin seantero Malaysia menikmati hari cuti iaitu pada 31st Dec 2010.

LOL

Oh, aku nk cite skit.

Kalau aku nak cite kisah cinta aku memang tak menarik. Aku pun tatau kenapa. *sigh*

OK. Korang bagus dgn perumpamaan dengan imagination en?

Lookie here.
 Ok, let's say ini hati aku. Stabil. Tiada perubahan. Kerusi stabil orang ske la en? Aku pon suke.


 Then let's say kononnya aku dah jumpe jodoh aku. 'She' has taken part of my hati/kerusi.


Tapi, lama-kelamaan 'she' tak ske da kerusi aku ni. Dia pon tinggalkan kerusi aku. Tapi dia amik skali kaki kerusi tu. Kerusi tu kalau dua kaki stabil? Tak. Jatuh. Memberi efek yang agak kronik pada hidup aku.

Hah.